Växthuset / The greenhouse

8 okt 2011

Förra helgen skördade vi druvan 'Boskoop Glory' i växthuset. Tyvärr vet jag inte riktigt vad man kan göra med dem förutom att äta dem som de är ....
Last weekend the grape 'Boskoop Glory' was harved. We have them growing the greenhouse. Unfortunatley I don´t know what to do with them, besides eat them as they are ...


Växthusets uppgift över hösten är att hysa övervintrarna som måste plockas in innan det blir för kallt. Senare blir det vinterförvaring i tältet med frostvakt. Vi brukar sätta upp ställningen till det lilla övervintringstältet, i samband med att pellisar och annat måste in. Senare, trär vi på själva plasten. Varenda gång ställningen ska pusslas ihop, står vi där och "kliar oss i huvudet" .... hur var det nu igen?? Vi har en beskrivning, men det är knepigt ändå :)
The greenhouse get a new task at fall and it´s to host the plants that have to do winter indoor. We use to put up the scoreto the wintertent we use for plants during winter. Later we thred over the plastic. Everytime we put it together we have a lots of ????? over our heads. It´s tricky! ...even though we have a description  :)


Nåja, trägen vinner och nu står det där. Men varenda år "kliar jag mig i huvudet" och inser jag att alla växter inte kommer att få plats. I år har jag klippt ner de största pelargonerna. Får se vad de tycker om det .... På bilden nedan har jag bara börjat att flytta in :) Natten till i dag (lördag) var det bara drygt +3 grader, så det är hög tid nu att få in alla som behöver.
Well, persistence wins out and now it´s standing there. Every year, I wonder how to make space for all my plants during winter. This year I cut down my biggest geraniums a bit, just to get more space. Wonder what they think about that ... In the picture below, I´ve started to move the plants indoor. Night to today it was only +3 degreese, så I had to get all of them indoor very soon ...
5 kommentarer:

 1. Hejhej, vad proffsiga ni är med en sådan igenomtänkt vinterförvaring.
  Här fick vi fattiga +4,3 grader i natt.
  Paniken breder ut sig för att nu ska verkligen allt in. Och dem "lover" regn för idag fast än skiner solen O). Trevlig söndag, Kram Petra B.

  SvaraRadera
 2. Höst höst höst den är här. Önskar jag oxå haft ett växthus :) de står på min önskelista och vem vet vad tomten kommer med :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Jätte mysig blogg med en massa fina bilder!

  Kram Lussan

  SvaraRadera
 4. Hej Monica! Vi slutade mata våra koikapar och guldid i början på veckan, hade 22 grader för två veckor sedan och då var de jätte pigga men nu är det nog bara att inse att värmen är över. Det är kalla mornar numera och fiskarna har gått ner på botten, brr.

  Vi började med 10 koi och 6 guldid som snabbare än vad vi kunde ana blev 140 st. I början var det kul (enligt endel så är det en svår fisk som kräver bra villkor för att yngla av sig) men sedan insåg vi problemet att kunna fånga dem var lättare sagt än gjort. Vi har stor damm så det är ingen vi tömmer i en handvändning och förra året blev vi ändå inte av med dem alla när vi försökte. De gömde sig i dyn så i höst blir det ett nytt försök och då måste vi ha bort alla.
  Kunde 6 guldid bli 140st så kan man ju tänka sig hur många 24-25 st kan bli....hu hemsk tanke=(

  Vi skall sattsa på Koi-en istället, hittills så har de inte förökat sig men vi hoppas..... under kontrollerade former då, ha ha!

  Kram Lussan

  SvaraRadera
 5. Hejsan Monica!
  Det låter som väldigt trevligt att få äta, färska egenodlade druvor! (Jag tror att du kan googla på vad du kan mer göra av dessa fina frukter).
  Tänk om vi slapp dessa vinterförvaringar av växter med allt jobb det innebär!/Anja

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...