Kräftfiske 2011 / Crayfishing 2011

14 aug 2011

Det är Härlig, Solig lördag em. och vi skickar "gubbarna" till Svan holmen för att hämta upp lite kräftor. Tina och jag väljer att vara hemma i stugan denna gång ....
It´s a Lovley, sunny Saturday and we are sending our men out to catch some crayfish. Tina and I choose to stay at the house this time ... 

Kräftpasset är slut kl 01:00 och ca 100 st har krupit in i burarna.
The crayfish session ends at 01:00 am. and about 100 of them have crept into the cages.


När söndags frukosten är avklarad, är det dags att ta itu att koka delikatesserna. Först en sköljning under rinnande vatten och sen ner i spadet, ca sex minuter.
As soon as we had our Sunday breakfas, it´s time to cook this delicacies. First they have to get clean and we rinse them ....then into the broth, for about six minutes.

Direkt ner i aluminium lådorna och på med spadet från grytan. Så fort lådorna kallnat ska de in i frysen. Dessa kommer att avnjutas en annan gång.... :) 
Directly into the boxes of aliminium and the broth from the pot is poured over. Once cooled, we put them in the freezer. These will be eaten another time .... :)



3 kommentarer:

  1. Mmmm man kan riktigt känna doften av kokta kräftor oj vad de vattnas i munnen :) får nog köpa några kräftor i fiskbilen för de blir nog inte att jag fiskar några Kram Suss

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det såg ut. Lyckans ostar som har fiskevatten, haha. Här får man köpa när det väl blir några kräftor i sjön nån gång. Dåligt i "vår" sjö numera.
    Hoppas du har en skön dag.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  3. Kräftor är ju så gott! Då har ni något att se fram emot:)
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...