Här är min trädgård ♥♥♥

(Klickbara bilder / Sorry, no english today ...)

Ingång till trädgården. I den här gången är det mest förvaring av div grejer. Här står cyklar, vedklyvaren och sågbocken och här finns oxå "vedbon". Här finns även utrymme för trädgårdsredskap, hinkar och krukor.
Sen vi flyttade in så har det växt upp en och annan liten bod, kan man säga :)
På ena sidan ligger brädor och frigolit och div annat ...
Maken ♥ släpar hem och jag försöker hålla snyggt ... (har precis städat :)


När altanväggen byttes ut så fick den gamla ny uppgift. Nämligen att dölja jordpåsar och div annat som kan vara bra att ha när man får lust att skapa i trädgården.

I den här jobbhörnan fixade maken även ett planteringsbord till mig. Hur bra som helst !

Det första man ser i trädgården är växthuset och bärbuskarna till höger. Hallon, krusbär och vinbär och så de amerikanska båbären.

Till vänster om växthuset finns grönsaksodlingen (det lilla vi odlar..). Ingången är prydd med en rosbåge som maken böjt till av armeringsjärn. Förra året planterade jag rosen 'Ilse Krohn Superior' och klematisen 'Propeties' som jag tänkte skulle få klättra där ...
Utmed den vänstra kanten av täckbarken trängs lavendel med smultron, som sprider sig "som attan". Det gillas av lilla Hilda som ju är på besök ibland :)
Går man istället till höger om växthuset så njuter man av de härliga jättedaggkåporna som växer utmed gången.
Här har vi kommit in bakom växthuset och här ovanpå täckbarken kommer Prydnadspumporna att bre ut sig. Man kan skymta småplantorna framför hostorna till höger.

Tre pallkragar (dubbel höjd) räcker för att odla de grönsaker vi använder. Sallad, morötter och lök. Det finns även en planta dill och en persilja. Sockerärtor kommer att klänga på armeringsjärnet i den lådan närmast i bild...


Med växthuset i ryggen ser man dammen och den lilla sittplatsen som vi nyttjar när det blir för varmt på altanen. Vattnet porlar rogivande och fiskarna bjuder på underhållningen :)


Om man blickar lite till vänster, när man kommer in i trädgården, så har man denna vy för ögonen. Bl.a. tre rosbågar över gången som leder från huset till växthuset. Den till vänster i bild, är en svindyr och jätte tjusig båge som är inhandlad på Garden Aquatica ...love it :). Nu ville jag ju ha flera rosbågar och då fick det bli armeringsjärn igen. Börjar bli mycket av den varan hos oss. Men det funkar bra ihop med växterna ... I den första rosbågen växer honungsrosen Helenae 'Hybrida' och i de två andra ska nyplanterade 'Flammentanz' och 'Polstjärnan' klänga i, är det tänkt. Planterade oxå klematisen 'Princess Diana' tillsammans med 'Polstjärnan'.
Mitt i bilden ser man plommonträdet och "lådan" med mina Dahlior.

Kikar man ytterligare lite mer till vänster så faller blicken på jordgubbarna och sänggaveln från IKEA som agerar stöd för klematisen 'Rouge Cardinal' (som jag för övrigt inte är säker på är rätt namn...). Man ser oxå parabolrabatten som var vårt första vattenblänk i trädgården.
Hammocken har inte blivit använd särskilt mycket än ...

Gå runt hörnet till vänster vid hammocken så hamnar man här ... Mera armering järn :) Här klänger klematis 'Venosa Violacea' och rosen 'Mme Alfred Carrier' och nere i hörnet (till höger) klätterstöd... av armerings järn :) växer bolltistel och blå riddarsporre bl.a.

... och så har vi gått runt :) En grind från Garden Aquatica pryder den här utgången.
Ingen stor trädgård men alldeles lagom för mig och ...
vad glad jag är att jag har den ♥♥♥
11 kommentarer:

 1. Tack för visningen av din fina trädgård! Det är alltid så roligt att få titta in i andras trädgårdar, med lite mer vybilder, så man får sig en uppfattning av helheten. Smart med vägg som döljer jordpåsar och dylikt. Är också avis på din arbetsbänk, jag har skickat ut små blänkare till maken men än har inget hänt..;o)

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig rundvandring i din trädgård, förstår att du är glad att ha den.
  Det ser ut att vara mycket spännande att kika runt på och vistas kring.
  Ha det så skönt i grönskan,
  kram Trollmor

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder Monika, kan förstå att du njuter av ditt paradis i fulla drag.
  Bamsekram, Petra B.

  SvaraRadera
 4. Men vilken otroligt mysig trädgård. Allt i min smak. Där skulle jag vilja gå runt och titta på allt. Förstår att du trivs . Tack för rundvandringen. Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för turen i din trädgård :) Du har det verkligen fint med olika rum och en liten köksträdgård :) Nu suktar jag så efter mer yta :)

  Så att du planterat klematis diana och den står på min önskeliste! Är så himla fin! Jag har hittat ett ställe där den säljs, i Uddevalla - var har du köpt din? Tänkte den kanske fanns på postorder?

  Ha det så gott ♥

  SvaraRadera
 6. Lotta: Jag beställde 'Prinsess Diana' och klätterrosor från Hortogreen postorder.

  SvaraRadera
 7. Ojoj, så vackert du har det och så välstädat!! Rosenbågar är så fint och jag gillar verkligen armeringsjärn.
  Lite reklam........jag jobbar ju på Clas Ohlson ibland och vi säljer en trädgårdsportal/rosenbåge till jättebra pris......kika på nätet om du blir nyfiken;-)

  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Nästan lika fint som verkligheten :). Imorn kommer vi och våldgästar er. Kram Jessica

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig rundvandring! Det är så mysigt med olika rum i trädgården och du har verkligen utnyttjat ytorna bra!
  Tack för rundvandringen!/Anja

  SvaraRadera
 10. Vilken fin rundtur! Tack! Och vackert har du det.

  SvaraRadera
 11. Så fint du har det Monica! Välplanerat och snyggt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...