Blommig fredag / Blooming Friday


Den är så söt, doftar så gott och blommar som bäst just nu, men jag har ingen aning om vad det är för växt. En kollega gav mig frön i höstas och varenda ett som jag satte, kom upp :) Fröna kommer från Grekland och är en blomma som växer vilt där. De har själva plockat med sig frön därifrån och njutit av denna doftande växt sen dess. Plantan övervintras inomhus. Är det någon som känner igen den? Skulle vara kul att ha ett namn på den :)


/ It´s so cute, smell so good and are blooming just now. I have no name of this plant ....I get the seeds from a collaegue last autumn and they all growed :) My colleauge picked the seed from Greece and this flower are growing wild there. He´s overwinter his plant indoors. Do you recognize the plant? Should bee nice to have a name ....Här kan du njuta av fler Blommig fredag / You can enjoy more Blooming Fridys here9 kommentarer:

 1. Söt blomma ,kan det vara en nerium,näe jag vet inte ,bara en gissning.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Trodde först det var Blomman för dagen...men jag vet inte vad det kan vara för en blomma. Den liknar petunians blomma lite... Söt var den i alla fall.
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Så de luktar gott också, i tillägg till att vara helt bedårande.Så fantastiskt :) Sån tur du har, hoppas den övervintrar. Kan inte hjälpa dig med namn, dessvärre.

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med de andra. Jättesöt blomma, men vet inte vad de är! /Anette

  SvaraRadera
 5. Kanske finns det någon grekisk trädgårdsblogg du kan rådfråga. Fin blomma och - som sagt - liknar både petunia och blomman för dagen, men bladen mer som typ lyckliga lotta eller nåt.

  SvaraRadera
 6. Hejsan! I mina ögon ser det ut som en Underblomma /Mirabilis, är den hög och buskig?
  Vacker färg!
  Ha ett skönt veckoslut! /Bea

  SvaraRadera
 7. Verkligen söt blomma! Du verkar ha haft tur med fröna.Tack för titten hos mej//Eva

  SvaraRadera
 8. I too am growing this plant from Greek seed I collected last year. It is Mirabilis jalapa. A beautiful flower.

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder på den vackra blomman.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...