Aj, aj aj......./ ouch, ouch, ouch....


Söndag em har vi ägnat åt att klippa vår hemska häck ....:( Varje år har jag nästan ångest för att ge mig på den (vi klipper den bara en gång/år). Den har stoooooora............. och vassa taggar. Inte kul. Den sticks och gör ONT och man vet inte var man ska göra av alla taggiga grenar. Nu är det i alla fall gjort på framsidan ......Pust!
I år klippte vi ner den helt och hoppas på att den ska växa till sig ända nerifrån nu. Den var nästan två meter hög och har bara blivit mer och mer kal nertill och var inte ens en gång fin. Så, nu har vi en helt ny vy på framsidan av huset, ut mot gatan. Snyggt tycker jag...mannen håller väl inte helt med...:) I år använde vi vår kompost kvar och alla grenar maldes ner. Otroligt vilken kraft den har! Den mal ner långa grenar, som bara försvinner och sen la vi "spillet" som ett täcke över de små "häck stumparna".
Nu har vi bara resten kvar...en annan dag.
/ Sunday afternoon and we have cut our dreadful hedge..... Every year I´m filled with anguish to do this. The hedge has biiiiiiiiiiiiiig.....and sharp thorn. This bushes are prickly and HURTs a lot and you don´t know where to get rid of all the bough. Anyway, it´s done at the front of the house....We do the rest another day.
This year we used our compost mill (the right word?) and get rid of the bough that way. It´s emasing what power it´s in that machine. Long bough is just diseppear and go to small peaces.
Now, it´s just the rest left.....another day.


Uppdatering: Har just googlat mig till att vår häck är Amerikansk Hagtorn och att den förmodligen INTE skulle ha klippts just nu och inte så mycket..... :)
/Update: Google has just "told" me that it´s an Amerikan Crataegus and it should´nt been cut this time a year and not so much .... :)

5 kommentarer:

 1. Det kan kallas för rejäl söndagsnöje, pust. Men kan förstå att du blev glad att få det gjord.
  En sådan "kvarn" har vi också, men använder den för sällan tycker jag.
  Vi kör allt med släppet till tippen i grannbyn. Våre fint med flis under buskarna, men läste att det kan generera till en invasion av sniglar?
  Ha en fortsatt skön sommar.
  Petra

  SvaraRadera
 2. Duktigt gjort att mala ned allt klipp till flis - jag är lat och bär upp riset i skogen...... fast jag borde använda kvarnen mer, men den är så bökig att ta fram, hämta sladd osv.
  Många häckar mår bra av ett rejält klipp och du skall se att den växer upp tät och fin :) Ha en bra dag :)

  SvaraRadera
 3. Aj aj aj...det verkade som det var ett helt företag med häcken..
  Tror att det är samma häck som vår närmsta granne..som inte har gett sig på den 2 meter höga häcken.

  Hoppas att du får en skön semester, nu ska jag bläddra en stund bland dina fina bilder/Anne

  SvaraRadera
 4. Usch ja vad mycket jobb det är med häckar! Vi hade en som bara var lite stickig men alltid hade mjöldagg. Så trist att klippa den! Vi tog bort den och gjorde ett rödmålat staket istället. Det har vi hittills inte ångrat.
  Hoppas er häck klarar av nedklippningen! Men det går säkert bra!
  Må så gott!
  Kram NInni

  SvaraRadera
 5. Vilket jobb!
  Hoppas att häcken blir nöjd och glad över nyfriseringen.
  Och att den så småningom tackar genom att tjusig visa upp sig :-)
  Kram Trollmor

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...