Honungslök - Nectaroscordum siculum


Den är så vacker från det den slår ut tills den blommat färdigt och sluter sina blommor. Just nu kämpar den för att veckla ut knopparna och på bilden nedan (från förra året) ser man hur den ser ut när den blommat klart.
/ It´s so beautiful from bud to flower and when the blooming is over, it still looks beautiful.I dag har solen värmt oss hela dan..... :)
/ The sun´s been nice and hot today ... :)8 kommentarer:

 1. Ännu en växt jag aldrig har hört talas om. Så vacker den ser ut. Det är så kul med alla bloggar för man hittar så mycket nya växter man inte hade en aning om och min vill ha lista bara växer och växer :o) Den här hononungslöken kommer också på min lista. Hur hög blir den och är den perenn.
  Kramar Annika

  SvaraRadera
 2. Alltså, jag blir jätteavundsjuk. Har verkligen försökt med denna växt, men det vill sig inte. Kanske är z 4 för kallt helt enkelt. Vacker är den i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Mycket snygga bilder!! Här växer den också;)
  Ha en skön dag och hoppas solen skiner även idag. det gör den här. Ska snart ge mig vid dator och gå ut ..till gräsklipparen.

  SvaraRadera
 4. Åh, den är så underbar!
  Den finns med på min framtida flytta-in-hos-mig-lista :-)
  Rart litet hjärtegull med stora, stora paraplyet. Det är tur att de små liven värmer oss så fint när solen verkar lysa mest med sin frånvaro.
  Hoppas att du får en mysig midsommar!
  Kramar Trollmor

  SvaraRadera
 5. Så vacker honungslök!
  Trevlig Midsommar! / bea

  SvaraRadera
 6. Tänkte bara önska dig en glad och trevlig Midsommar. Hoppas du får det riktigt bra och att ni har lika fint väder som vi har här på Öland. Kramar Annika

  SvaraRadera
 7. Som sagt--Glad Midsommar--Du den där löken--e det möjligen så att den sprider sej väldigt;0)...eller blir det små fröhus på den ;0)--ja ja du fattar väl...TIGGER..bara lite
  Kramen Maria i ett kallt Sennan

  SvaraRadera
 8. PS Så du såg den "nya"--vi ska lägga ner vår hemsida--e på tok för dyrt att ha--vi får blogga istället DS

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...